Viidessa viikossa minulla oli aamiaisvuoro ja vastaanottovuoro. Tein tietysti samaa mitä olin tehnyt ennen. Mutta hotellissa aina on jotain lisää tekemista ja tässä postauksessa kerron vähän lisää tehtävistä.
Aamiaisen tarjoilu
Minulla oli kolme päivää aamiaisvuorossa. Ei ollut niin kiireistä siksi voisin tehdä samaa mitä tein jo ensimmäisellä viikolla harjoittelussa. Keräsin astiat pöydiltä, toin ne keittiöön pesemään, laittoin tuoretta kahvia, mehua ja maitoa.
Myös aamiaisvuorossa hyvin laitettu lautasella ruoka on tarkeä asiakkaille. Minä sanoisin, että silmät syövät ensin siis ruoan täytyy vaikuttaa huomiota.
Silloin, kun ei ole paljon asiakkaita salilla, mutta on paljon likaisia astioita minä alkan tiskata semmosen ison tiskikoneen avulla. Laitan astiat sisään, pidän koneen kinni ja odottelen kunnes koneessa on näkyvissä "End". Sen jälkeen otan astiat pois koneelta kuivaamaan. Tietysti vuoron jälkeen täytyy pestäkin tiskikonetta. Mutta oikeasti sen avulla tiskaaminen on hauska ja nopea.
Jokaisella pöydällä on suolaa ja pippuria. Silloin talloin kannattaa tarkista onko vielä tarpeeksi asiakkaita varten. Silloin kun minä olin aamiaisvuorossa täytyi täyttää suolaa.
Kokouspalvelu
Kokousasiakkaat tilasivat lounaan. Tilaus oli sen tarkeampi, että siihen liittyi myöskin gluteniton ruoka. Sellaista erikoistilausta oli haettu Piparkakkutalosta, siis ravintolasta, joka liittyy samaan ryhmään kuin hotelli. Saunakabinetissa missä kokous oli, asiakkaita varten oli jääveden. Lounaspöytä oli laitettu käytävässä saunakabinetin vieressä. Nakit ja pyörykät olivat tarjoilla lämpimänä ja salaatti oli tarjoilla kylmänä. Lihaa ja salaattia varten annoimme myöskin leipää, voita, mustardia ja ketsuppia.







Ei kommentteja:
Lähetä kommentti