tiistai 1. maaliskuuta 2016

TOP. Hotelli Emilia. Viikko 3.

Kolmosella viikolla minulla oli pelkastaan iltavuoro. Taas opiskelin uusia asioita. Muun muassa alkoholin myynti, ruoan tarjoilu ja tilan järjestäminen pienelle kokoukselle.

Vastaanotto
Sen täkiä, että baari sijaitsee vastaanoton vieressä, vastaanottovirkailijat myyvätkin alkoholit. Oluet, siiderit, drinkit, erikoiskahvit - sitä löytyy baarista. 
Minä opiskelin miten tarjotaan eri alkoholia. Valkoviini laitetaan pienemmalle lasille, punaviini isommalle. Aina täytyy kysyä haluako asiakas 12 cl vai 16 cl viinia. Valkoviini on säilitetty jääkapissa, koska on se tarjolla kylmänä. Punaviini on säilitetty huonelämpötilassa.
Siiderit, lonkerot, oluet pullosta laitetaan omille laseille. Siiderille ja lonkerolle voidaan lisätä vähän jäitä. 
Aulabaarissa on mahdollista juoda erikoisoluet. Sieltä löytyy tsekkiläinen Budějovický Budvar ja Švejk, joka on tsekkiläistyyppinen olut, oma Tawastia Group:n olut.
Opiskelin vähän uudet sanat, jotka liittyvät alkoholimyyntiin. Tuoppi tarkoittaa olut. Tuoppi on yleisesti pitkä, siis iso. Nelkku on olut nelonen, siis vähän vahvempaa kuin yleinen olut kolmonen. Lonkku on lonkero. Kossu on Koskenkorva (koskinen - Koskenkorva ja annoisvettä), jallu on Jaloviina, jekku on Jägermeister. Head is about to explode :)



Baarista voi ostaa jotain syöttävää. Edessä aina on tarjoilla jotain makuista, esimerkiksi viinerit, croissantit, sämpylät. Lämpimänä ruokana on panini juuston, kinkun ja salamin kanssa tai tosti kinkun ja cheedarin kanssa. Se on tarjoilla salatin, tomatin ja kurkun kanssa. Itse tyykän tästä ja suositelen! 


Kerran kuukaudessa täytyy kastella kukat. Kukkaruukkuun mahtuu viisi litraa vettä. Minulla oli kannun johon mahtui vain yksi litra siksi siirryin vähän aikaa paikasta paikkaan täyttämään kannua kastelemista varten ;)


Asiakkaat, jotka saapuvat hotelliin, voivat maistella vähän suklaa. Vastaanotossa on aina Fazerin kärkkejä. Minäkin itse maistelen nitä silloin talloin ;)
Kannattaa täyttää suklaakulho jos se on melkein tyhjä.Suklaata haetaan lähinkaapista tai keittiöstä kun kaapista ei sitä löytyy.


Tapahtuu, että asiakkaille, jotka saapuvat hotelliin on tarjoilu kuohuviini. Silloin ennen asiakkaan saapumista hänen huoneeseen tuodaan kauniisti laitettu kuohuviinipullon jääiden ja viinilasin mukaan.


Kun on jo kello 23.00 vastaanotto menee kiinni. Työntekijä lähtee jo kotiin ja koko vastaanotto- ja baarialue on suljettu kaikille kello 7.00 aamulla asti. Sen aikana asiakkaat, jotka ilmoittivat etukäteen, että saapuvat vasta yöllä, saavat huoneavaimet vartijalta, jolla on silloin yövuoro. 




Kokouspalvelu


Ei ole välillä, oikeasti, moneksi ihmiseksi on suositeltu kokous. Voi olla isompi, voi olla pienempi. Minulla oli mahdollisuus järjestää tilaa pientä kokousta varten. Vain viisi henkilöä.
Siinä tapauksessa vain astioiden määrää on tärkeä. Minuä tuon niin monta kuppia, liusikkaa, lautasta jne kuin monta ihmista on. Termarin-, sokerin-, teepussin, jääveden määrää ei muuttu. Kahvitermari ja kuuma veden termari pitää olla täynnä. Sama kuin jäävesikannu.
Ruokakin oli tarjolla viideksi ihmiseksi. Oli mahdollista valita sämpylän ja salaatin välillä.



Joskus kokousasiakkaat tilaavat lounasta. Silloin ruoka on tarjolla käyttävässa, kokouskabinetin oven vieressä. Pöydän pälle täytyy laittaa pöytäliinan ja tuoda lautaset, ruokailuvälineet ja servetit. Pöytä on tarpeeksi pitkä, että sinne mahtuvat kaikki herkut, jotka ovat asiakkaille suositeltu. Lämpi ruoka on annettu heti ennen kokousalkua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti